06 - 100 25 849 (24/7 bereikbaar) info@deeerstestapverloskunde.nl

Na de eerste week

Als je baby 10 dagen oud is, sluiten zowel de kraamzorg en wij de zorg af. Dat kan best wel spannend zijn, weet dat als je vragen hebt of klachten dat je ons altijd nog mag bellen. Met vragen over borstvoeding, over bloedverlies, hechtingen of over je kindje, meestal kunnen wij je wel verder helpen. Als we het niet weten, dan kunnen wij altijd kijken waar je dan wel met je vraag terecht kan en verwijzen wij je daar naar toe. Heeft je kindje koorts, dan moet je altijd bellen! 

Nacontrole

Ongeveer 8 tot 10 weken na de bevalling zien wij je graag nog een keertje weer op de praktijk. Vanaf 2019 willen wij dit in een nieuwe jasje steken in de vorm van een gezamenlijke nacontrole. Er zullen dus meerdere moeders en vaders met hun kleine zijn en meerdere disciplines zoals lactatiekundige, bekkenfysio, iemand van babygym/babymassage en een kraam met babykleding, speelgoed en draagdoeken (www.draagnatuurlijk.nl). Tijdens deze middag zullen er meerdere informatie praatjes worden gehouden. Wij praten met je na over de bevalling en meten eventueel je bloeddruk en je ijzergehalte.

Anticonceptie

Vanaf het moment dat je bevallen bent kunnen er weer eicellen gaan rijpen en kan je dus weer vruchtbaar zijn. Als je borstvoeding geeft kan dit proces worden uitgesteld: de hormonen die de borstvoeding op gang houden onderdrukken de hormonen die zorgen voor het rijpen van je eicellen. Maar dit is zeker geen garantie dat er geen eisprong zal plaatsvinden. Je kan dus, ook als je borstvoeding geeft, gewoon weer vruchtbaar zijn en zwanger worden.
Het advies is om niet binnen 9 maanden na je bevalling weer zwanger te worden; 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren. Ben je na je bevalling weer toe aan vrijen en is het nog niet de bedoeling om weer zwanger te worden, gebruik dan anticonceptie. Er zijn verschillende soorten anticonceptie. Op anticonceptie.nl kun je bekijken welke vorm van anticonceptie bij jou past.

24/7 Bereikbaar op 06 – 100 25 849.

Praktijk Winsum:

Dinsdagavond: 18:30 – 21:00
Vrijdagmiddag: 13:00 – 17:00
Vrijdagavond: 18:30 – 21:30

Gezondheidscentrum Uithuizen:

Donderdagochtend: 09:00 – 12:00

Gezondheidscentrum Middelstum:

Donderdagmiddag: 13:00 – 15:00

Hoofdstraat Obergum 22 9951AH Winsum

Ambachtsschoolstraat 8 9981 JX Uithuizen

Concordiaplein 4 9991 BB Middelstum