24/7 Bereikbaar 06 - 10 02 58 49

Een baby… en nu?

Je bent net bevallen en hebt de mooiste baby van de wereld gekregen. Nu begint de kraamperiode, een periode waarin je herstelt van de bevalling, je kindje leert kennen en tips en adviezen krijgt met betrekking tot de verzorging van je kindje. Neem de tijd ervoor om te wennen aan deze nieuwe situatie. Er komt vaak veel op je af en je rustmomenten kunnen er bij in schieten. Probeer niet alle kraambezoek gelijk de eerste week te plannen. Ook daarna kunnen ze je kleine komen bewonderen.

Kraamtranen

Het kraambed is vaak een heftige emotionele periode. Er vinden veel veranderingen plaats, je hebt slaaptekort en andere lichamelijke ongemakken. Logisch dat je niet altijd op een roze wolk zit. Door alles bij elkaar, kun je last hebben van kraamtranen. De meeste moeders ervaren dit in de eerste week, meestal rond de 4e of 5e dag, of als de kraamzorg weggaat. Dit is dus een normaal en gaat vanzelf weer over.

Begeleiding

In die eerste week kom ik geregeld bij jullie langs om te kijken hoe het gaat. Om eventueel vragen te beantwoorden of adviezen te geven. De kraamverzorgster is elke dag bij jullie thuis. Zij zorgt voor jou en de baby. Zij doet dagelijks controles bij jullie, assisteert bij de voeding en de verzorging van jullie kindje. Mocht je vragen of klachten hebben, dan kun je mij altijd bellen. Ook ’s avonds en ’s nachts.

Huid op huid contact: Het beste wat je je pasgeboren kindje kunt geven

Huid-op-huid contact stabiliseert baby’s hartritme, zijn suikerspiegel en zijn ademhaling. Het helpt baby’s lichaamstemperatuur beter op peil te houden en het zorgt voor verhoogde immuniteit en een natuurlijk slaappatroon. Door kangoeroeën ervaart je baby minder stress, huilt hij minder, is hij meer ontspannen en wordt eten makkelijker verteerd. Je baby voelt zich veilig en geborgen. Direct en veelvuldig huidcontact bevordert de groei en ontwikkeling en versterkt de ouder-kind-band. Het intense contact zal ook de melkproductie bevorderen en aanzetten tot drinken, de start van borstvoeding zal dus vlotter gaan. Bovendien heb je als ouder tijdens het kangoeroeën een goed zicht op je kindje en kun je zijn signalen snel oppikken.