24/7 Bereikbaar 06 - 10 02 58 49

Controles

In de praktijk neem ik alle tijd en aandacht voor jou en je partner. Ik hoor dan ook graag van jou hoe jij de begeleiding voor je ziet. Ik plan ruim de tijd voor de controles zodat er ruimte is om elkaar te leren kennen. En we gaan samen de zorg naar jouw wensen inrichten.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap houd ik steeds, samen met jou, in de gaten hoe het gaat met jou en je baby. Ik zie je regelmatig op de praktijk voor controle. Als er bijzonderheden zijn, of je hebt een vraag, dan bel je mij. Indien nodig doe ik een extra controle, op de praktijk of bij je thuis. Natuurlijk mag je naar de controles meenemen wie je wilt.

In het begin van de zwangerschap bespreken we alles wat belangrijk is om jullie zo goed mogelijk te begeleiden, zoals je medische voorgeschiedenis en eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen. Ook bespreek ik, als je dit wilt, de mogelijkheid om onderzoek te doen naar de baby (prenatale screening).

Controle

Ik maak, indien gewenst, een vroege echo (tussen 7 en 10 weken) en tussen 10 en 12 weken een termijnecho. Bij elke volgende afspraak meet ik je bloeddruk en kijken we samen naar de groei van je buik en luisteren we naar het hartje van de baby.

Natuurlijk er is altijd ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van je wensen of zorgen.

Als aanvullend onderzoek of een verwijzing naar de gynaecoloog geïndiceerd is overleg ik dit met jullie en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Huisbezoek

Wanneer je tussen de 34 en 36 weken zwanger bent, kom ik graag een keer bij je thuis langs. Tijdens dit huisbezoek nemen we uitgebreid de tijd, vaak meer dan een uur, om je bevallingswensen te bespreken.

Ook krijg je van mij algemene bevallingsinformatie en zullen we het beladvies en de voorbereidingen voor de bevalling doornemen.

Op deze manier zijn we van beide kanten goed voorbereid op de bevalling. En natuurlijk doen we thuis ook de controles (bloeddruk meten, groei van je buik en hartje luisteren).