Controles

In onze praktijk nemen we alle tijd en aandacht voor jou en je partner. We horen dan ook graag van jou hoe jij de begeleiding voor je ziet. We plannen ruim de tijd voor de controles zodat er ruimte is om elkaar te leren kennen. En we samen de zorg naar jouw wensen kunnen inrichten.

Meer informatie

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap houden we steeds, samen met jou, in de gaten hoe het gaat met jou en je baby. We zien je regelmatig op de praktijk voor controle. (en/of vanaf 2021 bij jou thuis)  Als er bijzonderheden zijn, of je hebt een vraag, dan bel je ons. Indien nodig doen we een extra controle, op de praktijk of bij je thuis. Natuurlijk mag je naar de controles meenemen wie je wilt.

In het begin van de zwangerschap bespreken we alles wat belangrijk is om jullie zo goed mogelijk te begeleiden, zoals je medische voorgeschiedenis en eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen. Ook bespreken we, als je dit wilt, de mogelijkheid om onderzoek te doen naar de baby (prenatale screening).

Controle

We maken, indien gewenst, een vroege echo (tussen 7 en 10 weken) en tussen 10 en 12 weken een termijnecho. Bij elke volgende afspraak meten we je bloeddruk en kijken we samen naar de groei van je buik en luisteren we naar het hartje van de baby.

Natuurlijk er is altijd ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van je wensen of zorgen.

Als aanvullend onderzoek of een verwijzing naar de gynaecoloog geïndiceerd is overleggen we dit met jullie en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Huisbezoek

Wanneer je tussen de 34 en 36 weken zwanger bent, komen we graag een keer bij je thuis langs. Tijdens dit huisbezoek nemen we uitgebreid de tijd, vaak meer dan een uur, om je bevallingswensen te bespreken.

Ook krijg je van ons algemene bevallingsinformatie en zullen we het beladvies en de voorbereidingen voor de bevalling doornemen.

Op deze manier zijn we van beide kanten goed voorbereid op de bevalling. En natuurlijk doen we thuis ook de controles (bloeddruk meten, groei van je buik en hartje luisteren).

 

 

Goed om te weten

Geen enkele controle of onderzoek is verplicht. Een onderzoek kan waardevolle informatie verschaffen.
Vaak vinden zwangeren en hun partners het prettig dat er controles gedaan worden,
maar mocht je om wat voor reden een bepaald onderzoek niet willen, dan is dat ook goed.
Wij horen graag wat je wensen zijn!