24/7 Bereikbaar 06 - 10 02 58 49

Badbevalling

Ik heb veel ervaring met badbevallingen en kan je dit van harte aanbevelen. Ik heb eigen bevalbaden die je kunt huren. Het is een speciaal opblaasbaar bevalbad, wat Birth Pool in a box heet. Ik heb 4 baden ter uitleen.

De voordelen:

Voor een baby is het een erg rustige manier van geboren worden. Het is een natuurlijke overgang van het vertrouwde vruchtwater naar het warme badwater. Hierdoor zijn baby’s die in water geboren worden vaak ontspannen, huilen niet of nauwelijks en reageren alert. Ook is er vaak direct een intens contact tussen ouders en de baby, mede door de rustige overgang en het feit dat ze de baby zelf aanpakken.

Iedereen die thuis wil bevallen kan in principe in bad bevallen. Ook in het UMCG kun je in bad bevallen. Wil je graag thuis in bad bevallen dan is het huren van een bevalbad wel aan te raden. Een gewoon ligbad is meestal wat te smal en ook vrij hard.

Een badbevalling vereist wat praktische organisatie, zoals het opzetten van het bad en het na de bevalling leegmaken en schoonmaken van het bad. Daarover lees je hier meer. Ook is het aan te raden om van te voren te bekijken of je in huis een geschikte plek hebt voor het bevalbad.

Waar moet de ruimte waar het bad komt te staan aan voldoen?