Bevalbad

Een badbevalling kunnen wij zeker aanraden. Het scheelt, je hoeft niet op zoek te gaan, want bij ons kan je het bevalbad huren. Wij hebben drie bevalbaden op de praktijk. Als je een bad wilt lenen, laat het ons dan weten, dan kunnen wij het op de bevallijst zetten.

Bevalbad verhuur

Informatie verhuur

Wij proberen het bad van te voren mee te geven, maar is een beetje afhankelijk hoeveel zwangeren in dezelfde periode als jou uitgerekend in bad willen bevallen. Wij willen namelijk iedereen de optie bieden om in bad te bevallen. Bij het bad zit ook een bevalbox. Hierin zit een alles wat je nodig hebt om in bad te bevallen. Het bad is 1.93 x 1.65 x 0.76 cm en bevat een capaciteit van 620 liter. Paula heeft twee eenpersoonsbaden te huur voor haar clienten. Deze baden zijn fijn als je weinig ruimte in huis hebt, als jezelf niet zo groot bent of als je een warmtepomp hebt. De inhoud van dit bad is 420 liter.

Kosten van bevalbad

Het bad kunnen zwangeren van De eerste Stap voor € 75 bij ons huren. Hierbij zit de huur van het bad en je eigen persoonlijke hoes die in het bad gaat i.v.m. de hygiëne. De hoes zorgt ervoor dat elke vrouw weer in een nieuw bad zit. Na de bevalling kan de hoes weggegooid worden.

Opzetten, vullen en legen

Het bevalbad bestaat uit 5 luchtkamers (bodem, zitje en de 3 horizontale ringen). Mocht zich ergens een lek voordoen, dan loopt niet alle lucht in één keer uit het bad. Het oppompen duurt, met de elektrische pomp, ongeveer 15 minuten. Bij het vullen met water (met de ‘schoonwaterslang’) moet je uitgaan van drie kwartier tot een uur. Dit is afhankelijk van de warm water installatie en de waterdruk. Het duurt ongeveer een half uur om het water (met de ‘vuilwaterslang’) weer uit het bad te pompen met de bijgeleverde elektrische pomp. In ongeveer 5 minuten is de lucht uit het bad, met behulp van de elektrische luchtpomp. Bij het bevalbadpakket zit een kaart met instructies over het opzetten en legen van het bad. Daarnaast zitten er, ook vanwege vanwege de hygiëne, bij het bevalbadpakket een aparte aan- en afvoerslang voor het schone en het vuile water. De aanvoerslang (dunne slang), voor het warme water, sluit je met de bijgeleverde kraankoppelingen aan op de kraan. De afvoerslang (dikke slang), voor het vuile water, sluit aan op de dompelpomp en kan je laten uitstromen in de wc. Op de instructiekaart bij het bad staat ook hoe het bad en de accessoires gereinigd moeten worden.

Het is heel belangrijk dat je de instructiekaart die bij het bad zit goed leest en de aanwijzingen precies opvolgt. Hierdoor minimaliseer je de kans op beschadigingen en daarnaast kunnen wij er dan van op aan dat het bad en alle toebehoren op de juiste manier gereinigd zijn.